Casa minimalistă – idei de amenajare

De-a lungul anilor, minimalismul a devenit un mod de viață și filozofie de design pentru persoanele care caută mai puțin dezordine. Minimalismul este despre un mod simplu de viață, simplitate în spațiu, detalii, culoare și alte elemente de design. Minimalismul nu este un concept nou. A parcurs un drum lung prin istorie, dar în ultimii ani a devenit un subiect popular. Acest concept caută frumusețea în funcția unei obiect. Funcția vine pe primul loc în designul minimalist, ceea ce creează forma perfectă, evitând lucrurile inutile. În interiorul acestei filozofi, arhitectura minimalistă este extrem de practicată de mulți arhitecți . Arhitectura minimalistă poate utiliza la maxim un spațiu mic. După o zi plină la servici este un privilegiu sa te întorci în casa ta minimalistă.

Design minimalist
Design minimalist

Ce este minimalismul ca definitie?

” Minimalismul se referă la acele mișcări sau stiluri în diverse forme de artă și design, în special arte vizuale și muzică, unde lucrarea de artă este redusă la părțile fundamentale.” Sursa Wikipedia

Design pentru o casa minimalistă

Design modern de casă minimalistă
Design modern de casă minimalistă

Designul minimalist al casei se concentrează pe ideea de spațiu. O casă bine proiectată, cu minimalism, vă va oferi mai mult spațiu pentru a respira aer proaspăt într-un mediu calm. Minimalismul este tocmai un stil de viață. Ar trebui să fie în sufletul tău, să te bucuri să trăiești într-o casă cu tematică minimalistă. Potrivit cercetărilor, a trăi într-un mediu dezordonat și aglomerat vă poate tulbura foarte mult. Cu toții ne dorim căminul nostru ca un loc în care ne relaxăm. Designul casei inspirat de minimalism vă poate oferi acea relaxare de care aveți nevoie și vă poate relaxa mintea stresată. Spațiul, iluminatul și designul interior sunt elementele ce pot face o mare diferență atât din punct de vedere mental, cât și fizic. Ești gata să scapi de acel teanc de rufe și de toate lucrurile inutile din casa ta? Atunci sunteți gata să vă faceți casa minimă sau să consultați un arhitect pentru un design de casă cu caracter minimalist.

O casa minimalistă bine concepută folosește linii curate, palete de culori simple și accesorii interioare funcționale , etc. Ambianța pe care o creează este îngrijită, organizată și relaxanta. Cu toate acestea, este important să folosiți cu înțelepciune elementele și principiile de proiectare pentru a evita sentimentele plictisitoare, reci sau nelămurite. În funcție de gustul dvs. și de gradul dvs. de a fi minimalist, designul casei dvs. se poate schimba. Poate fi o casă mică minimalistă sau una destul de mare. Poate că ești un minimalist extrem sau poate ca nu!

Casa minimalistă – caracteristici

Design minimalist
Design minimalist

Spații curate, deschise, clare, iluminate natural

Paleta minima de culori, în cea mai mare parte monocromatice , este folosita pentru a face spațiile mici clare și larg deschise. Designerii sau proprietarii rearanjeaza spațiile pentru a le face mai spațioase și mai luxoase.

Suprafețe clare

Majoritatea suprafețelor sunt îngrijite și curate. De exemplu, nu există grămezi de hârtie, cărți etc. pe masa de cafea sau pe masa de birou.

Puține articole dar de calitate

Un proprietar de casă minimalist va alege câteva articole funcționale, utile și de calitate pentru casă. Nu va cumpăra un set de scaune, pentru că erau la o reducere de 50%. El va cumpăra un scaun de bună calitate, conceput ergonomic , după cum are nevoie.

Mobilier minim

Doar câteva piese de mobilier esențiale sunt acolo într-o casă minimă. Mai puțin mobilier înseamnă mai puțin praf și mai mult spațiu.

Decoratiuni simple

Minimalismul nu trebuie să fie plictisitor. Puteți adăuga o notă de culoare, vioiciune adăugând decorațiuni interioare simple, care să se potrivească conceptului.

Casa minimalistă modernă

O casă modernă are atât un design minimalist, cât și un design modern. În prezent, casele minimaliste moderne poartă minimalismul cu preocupări de design durabile și ecologice . Designul modern utilizează materialul inteligent pentru a atrage atenția după cum este necesar. Există case mici cu design minimalist bine concepute și case mari minimaliste care se potrivesc conceptului modern. În principal, o casă minimalistă modernă se bazează pe „funcție”. După cum spun arhitecții, casele cu tematică minimalistă sunt proiectate din interior spre exterior. Aceasta înseamnă că într-o casă minimalistă modernă, spațiile sunt eficiente și funcționale.

Caracteristicile unei case moderne minimaliste sunt următoarele:

  • Forme și funcții simple;
  • Spatii deschise;
  • Finisje simplă;
  • Decor minimal;
  • Material modern pentru a crea interes vizual și personalitate;

O casă minimalistă modernă are de obicei un plan simplu, necomplicat, cu spații libere. Planul permite ca lumina zilei să intre în casă, luând tratamentul din natură. Formule sunt simple, cu spații libere. Există multe spații deschise într-o casă minimalistă modernă. Dacă este o casă mică și minimalistă, aceste spații deschise estompează granița dintre interior și exterior. Aceasta apropie natura și oferă senzația unui spațiu mai mare. Interiorul casei are, de asemenea, multe spații deschise, făcând mai multe spații libere. Acest lucru adaugă spațiului un sentiment mai relaxat . De asemenea, facilitează curățenia și întreținerea ei.

Placarea extrem de simplă și finisarea pereților servesc abordării minimaliste . Acest lucru oferă, de asemenea, un apel vizual prin linii simple și mai puțin accent. O casă minimalistă modernă folosește un decor minimal. Decorațiunile sunt mai degrabă funcționale decât ornamentate. Este obișnuit să vezi material modern, care creează interes vizual și adaugă personalitate designului casei.

Definiția unei case minimaliste

În concluzie, o casă minimalistă trebuie sa se combine cu modul tău de viață. Face parte din stilul tău de viață. Simplitatea în forme, atenția la funcționalitate, atenția la detalii și dezordine pot crea o casă cu inspirația conceptului de minimalism. Mai puțin este mai mult când vine vorba de o casă minimalistă.

Deși trăiți cu mai puțin, va oferiți mai multă liniște, relaxare și libertate atunci când locuiți în acest gen de casa. Va deveni sanctuarul tău, care te eliberează de stres. O casă minimalistă are un loc pentru orice. Acesta este ceea ce vă face viața mai eficientă și mai îngrijită. Construirea unei case nou inspirate de minimalism poate să nu fie ușoară, dar conversia spațiului actual are o posibilitate imensă. O simplă dezordine vă poate schimba mult stilul de viață. O buna cercetare a principiilor de design minimalist și o înțelegere simplă a arhitecturii moderne va pot ajuta. Fără un efort deosebit te vei bucura de spațiile relaxante ale casei tale minimaliste și vei avea o mare mulțumire de sine.

Minimalismul este diferența dintre pasiune și posesie

Cultura si societatea modernă trăiesc în minciuna că o viața bună se găsește în acumularea de bunuri, în posesia cât mai multor lucruri posibile. Ei cred că mai mult este mai bine și au acceptat ideea că fericirea poate fi cumpărată de la un magazin universal.

Dar ei greșesc. Îmbrățișarea minimalismului aduce libertatea si te eliberează de grijile societății de consum. Iți permite sa cauți fericirea în altceva. Vom prețui relațiile cu cei din jur, experiențele și vom avea mai mult timp pentru îngrijirea sufletului. Ne permite să vedem tot ce avem deja și ne amintește să fim recunoscători. Procedând astfel vom remarca ce viață abundentă și liniștită avem.

Was this article helpful?
YesNo

Leave a Comment